Известие

Collapse
No announcement yet.

дачтик за обороти JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• дачтик за обороти JTD

Има ли такъв за ниските обороти и ако да възможно ли е ако не е наред да играят да празен ход?
    Alfa Romeo 146 1,9 JTD-Be yourself!

Оборотите се управляват от компютъра. Отиди на диагностика да видят какво ще излезе
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
      Оборотите се управляват от компютъра. Отиди на диагностика да видят какво ще излезе
      ходих....всичко е ОК!..а тя се тресе като е на място и най-вече студена.......

Comment

Ами може да е дюзичка нещо. Пуши ли много
        _______
        146 JTD - ex

Comment

Ами може да е дюзичка нещо. Пуши ли много
          Пуши..черно...ама и дюзите проверяваха...казаха ОК.Проблема е такъв ..играят оборотите на място....сега ако ида някъде да я изрежя..пр. на 3-та с 140км/ч.....в повечето случаи се оправя,,...работи нормално, но си пуши черно пак(на ниски обороти и голяма предавка..и на рязко подаване на газ...).После когато тя си иска пак почва да играе...

Comment

Оборотите ги чете от датчика на коляновия вал/Хол/.Иначе ми се струва,че си за нов дебитомер.Не е лошо да погледнеш и EGR,пък и въобше турбината и съединенията и.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
              Оборотите ги чете от датчика на коляновия вал/Хол/.Иначе ми се струва,че си за нов дебитомер.Не е лошо да погледнеш и EGR,пък и въобше турбината и съединенията и.
              Променливи обороти от скапан дебитомер не ми се вързва хич, а останалите, дето си ги изброил, нямат много участие в оборотите на празен ход
              На мен версията 'дюза' ми звучи най-правдоподобно
              А на празен ход има ли някави пушеци, когато не държи обороти?
              _______
              146 JTD - ex

Comment

Точно от това,но на един Мерцедес ни побърка.Играеха оборотите на празен ход.
                А другите неща,дето съм ги изброил имат отношение към пушенето.

Comment

Променливи обороти от скапан дебитомер не ми се вързва хич, а останалите, дето си ги изброил, нямат много участие в оборотите на празен ход
                  На мен версията 'дюза' ми звучи най-правдоподобно
                  А на празен ход има ли някави пушеци, когато не държи обороти?
                  Не няма пушеци....само ако не подам рязко газ.....и тогава има кълбета..особенно ако не е загрята

---------- Post added at 15:06 ---------- Previous post was at 15:04 ----------

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Дебитомета е нов...EGR е "скопен"...а съединенията съм проверявал..всичко е ОК...само това което е от турбината към кулера се омазнява...ама малко за дълъг период от време

Comment

Първоначално публикувано от miromitev Покажи съобщение
                    Не няма пушеци....само ако не подам рязко газ.....и тогава има кълбета..особенно ако не е загрята

---------- Post added at 15:06 ---------- Previous post was at 15:04 ----------

Дебитомета е нов...EGR е "скопен"...а съединенията съм проверявал..всичко е ОК...само това което е от турбината към кулера се омазнява...ама малко за дълъг период от време
                    Колега,за всеки случай,провери си дебитомера с някой изспитан(работещ),защото съм виждал на няма и месец да сдава багажа,и то Бош.
                    Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                    Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Провери си "дебилчето" заради нестабилните обороти,а щом пуши само при форсаж,това е дет си ударил чукалата на EGR-a.

Comment

Как и къде ги проверяваха дюзите?
                        _______
                        146 JTD - ex

Comment

Working...
                        X